Chocolate Slovenia

Sredozemska zelišča

Mešanica mlečne in črne čokolade z mediteranskimi zelišči ter bela čokolada z mediteranskimi zelišči.

Kakavovi deli: najmanj 50%, 135 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18 x 18 cm.

Slovenija se zaradi naravno-geografskih raznolikosti deli na Alpsko, Predalpsko, Dinarskokraško, Obsredozemsko in Obpanonsko pokrajino. OBSREDOZEMLJE poimenujemo pokrajino do kamor sega vpliv morja s svojo milo klimo. V tem podnebju uspevajo zanj značilna svojevrstna aromatična zelišča (lovor, rožmarin, sivka ...), ki dajejo prepoznaven okus. Doživite mediteransko svežino z izbranimi zelišči iz neokrnjene narave.

Pomaranča in piranska sol

Bela čokolada z morsko soljo, okusom pomaranče in koščki kandirane pomarančne lupine.

Kakavovi deli: najmanj 32 %, 135 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18 x 18 cm.

V naravnih danostih SUBMEDITERANSKEGA dela SLOVENIJE, človek že stoletja izkorišča naravo v svoj prid. Med najstarejšimi ohranjenimi obrtmi je tradicionalna pridelava Piranske soli po postopku z delovanjem le sonca, vetra in marljivosti solinarja. Mila klima je ugodna tudi za rast agrumov. Pomaranča s svojo izrazito aromo dodaja svežino tej nasprotujoči sladko slani kombinaciji v beli čokoladi. Prepustite se sladkemu užitku in začutite pridih mediteranskega vetra.

Pomaranča in piranska sol

Črna čokolada z morsko soljo, okusom pomaranče in koščki kandirane pomarančne lupine.

Kakavovi deli: najmanj 72 %, 135 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18 x 18 cm.

V naravnih danostih SUBMEDITERANSKEGA dela SLOVENIJE, človek že stoletja izkorišča naravo v svoj prid. Med najstarejšimi ohranjenimi obrtmi je tradicionalna pridelava Piranske soli po postopku z delovanjem le sonca, vetra in marljivosti solinarja. Mila klima je ugodna tudi za rast agrumov. Pomaranča s svojo izrazito aromo dodaja svežino tej nasprotujoči sladko slani kombinaciji v črni čokoladi. Prepustite se sladkemu užitku in začutite pridih mediteranskega vetra.

Pršut in fige

Črna čokolada s hrustljavim pršutom in koščki suhih fig.

Kakavovi deli: najmanj 72%, 135 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18 x 18 cm.

Slovenija se zaradi naravno-geografskih raznolikosti deli na Alpsko, Predalpsko, Dinarskokraško, Obsredozemsko in Obpanonsko pokrajino. OBSREDOZEMLJE poimenujemo pokrajino do kamor sega vpliv morja s svojo milo (ugodno mediteransko) klimo. V tem podnebju uspevajo sladke fige in burja daje značilen okus tradicionalnemu pršutu. S temi značilnimi in nepogrešljivimi dobrotami smo oplemenitili okus čokolade. Dodali smo tudi lovor, ki je značilni predstavnik te pokrajine.

Dimljena šunka in bučna semena

Mlečna čokolada s hrustljavo dimljeno šunko in bučnimi semeni.

Kakavovi deli: najmanj 40%, 135 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18 x 18 cm.

Slovenija se zaradi naravno-geografskih raznolikosti deli na Alpsko, Predalpsko, Dinarskokraško, Obsredozemsko in Obpanonsko pokrajino. Na ravnicah in gričevjih OBPANONSKEGA SVETA mila klima nudi dobre pogoje za pridelavo in predelavo številnih dobrot: vina, mesnine, buče, žita, ... Slovenska golica je avtohtona sorta, ki je izredno pomembna v zdravi kulinariki. Iz stoletja dolge tradicije sušenja in zorenja svinjskega stegna se je izoblikovala dimljena prekmurska šunka. Ob uživanju čokolade si privoščite kozarček vina.

Limona in Piranska sol

Bela čokolada z limono in Piransko soljo.

Kakavovi deli: najmanj 32%, 130 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18 x 18 cm.

V naravnih danostih SUBMEDITERANSKEGA dela SLOVENIJE, človek že stoletja izkorišča naravo v svoj prid. Med najstarejšimi ohranjenimi obrtmi je tradicionalna pridelava Piranske soli po postopku z delovanjem le sonca, vetra in marljivosti solinarja. Mila klima je ugodna tudi za rast agrumov. Limona s svojo izrazito aromo dodaja svežino tej nasprotujoči sladko slani kombinaciji v beli čokoladi. Prepustite se sladkemu užitku in začutite pridih mediteranskega vetra

Začimbe za medenjak

Mešanica mlečne in črne čokolade z začimbami za medenjak.

Kakavovi deli: najmanj 50%, 130 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18 x 18 cm.

Umetelno izdelano FIGURALNO PECIVO v Slovenski kulturni in kulinarični tradiciji sega več kot 200 let nazaj in je postalo narodna znamenitost. Pekli so ga kot slaščico, svatovsko darilo, otroško igračo ali kot darilce med zaljubljenci. Izdelovanje in okraševanje se še danes prenaša iz roda v rod. Poznamo več vrst receptur in okraševanja. KALUP je oblikovan po vzorcu ROČNO IZREZLJANIH LESENIH MODELOV v katere se odtiskuje surovo testo. Izbrana mešanica začimb v čokoladi je znana širom srednje Evrope.

Maribor

Črna čokolada, okrašena s svetlečim prahom

Kakavovi deli: najmanj 72 %, 130 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18 x 18 cm.

BLED s svojo okolico in jezerom spada med bisere slovenske naravne in kulturne dediščine. Otok leži sredi alpskega jezera, na njem je cerkvica z zvonom, ki vam lahko izpolni vaše skrite želje. Bled z svojo okolico ponuja obiskovalcem številne zanimivosti, ki si zaslužijo vašo pozornost in obisk. Naj vas okusna čokolada spomni na prijetne trenutke, doživete na Bledu.

Brinovo olje

Mlečna čokolada z brinovim oljem.

Kakavovi deli: najmanj 44%, 130 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18 x 18 cm.

V naravnih danostih Kraškega dela SLOVENIJE, človek že stoletja izkorišča naravo v svoj prid. Brinove jagode imajo veliko vlogo v Slovenski kulinariki in ljudskem zdravilstvu. Jagode zorijo več let, so temno modre barve, trpke, grenke in mastne. Obira se jih le ročno. Z večtedensko fermentacijo strtih brinovih jagod in destilacijo, le še redki domačini z veliko truda pridobivajo izredno cenjeno brinovo žganje in zlata vredno brinovo olje. Prepustite se sladkemu užitku in začutite pridih harmonične arome.

Alpska zelišča

Mešanica mlečne in črne čokolade z zelišči ter bela čokolada z zelišči.

Kakavovi deli: najmanj 50%, 135 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18 x 18 cm.

Slovenija se zaradi naravno-geografskih raznolikosti deli na Alpsko, Predalpsko, Dinarskokraško, Obsredozemsko in Obpanonsko pokrajino. ALPSKI in PREDALPSKI svet nas vabi v pristno doživljanje naravnih lepot in kulture. V planinskem svetu je bilo opisanih več tisoč vrst rastlin, ki rastejo na travnikih in pašnikih, v močvirjih, gozdovih ter na kamniti podlagi. ZELIŠČARSTVO je bilo na Slovenskem v preteklosti eno najbolj razširjenih oblik zdravilstva. Doživite gorsko svežino z izbranimi zelišči iz neokrnjene narave.

Viljamovka

Mlečna čokolada z žganjem viljamovke in suhimi viljamovkami namočenimi v viljamovki.

Kakavovi deli: najmanj 44%, 135 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18 x 18 cm.

ŽGANJEKUHA na Slovenskem ima večstoletno tradicijo, predvsem kot razširjena dejavnost kmečkega prebivalstva. Že od nekdaj na vsakem vrtu v naši deželi raste sadno drevo. Iz manj kvalitetnih sadežev po destilacijskem postopku pridobivajo kvalitetno domače žganje. VILJAMOVKA je tradicionalno sadno žganje. Hruške Viljamovke so izredno aromatične in v žganju se odraža izrazit okus teh sočnih sadežev.

Slivovka

Mlečna čokolada s slivovko in suhimi slivami namočenimi v slivovki

Min. 44% kakavovih delov, 135 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18 x 18 cm.

ŽGANJEKUHA na Slovenskem ima večstoletno tradicijo, predvsem kot razširjena dejavnost kmečkega prebivalstva. Že od nekdaj na vsakem vrtu v naši deželi raste sadno drevo. Iz manj kvalitetnih sadežev po destilacijskem postopku pridobivajo kvalitetno domače žganje. SLIVOVKA je tradicionalno sadno žganje. Slive so izredno aromatične in v žganju se odraža izrazit okus teh sočnih sadežev.

Pehtran in jabolka

Mlečna čokolada s suhimi jabolki in pehtranom.

Kakavovi deli v čokoladi: najmanj 40%, 135 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18 x 18 cm.

Slovenija se zaradi naravno-geografskih raznolikosti deli na Alpsko, Predalpsko, Dinarskokraško, Obsredozemsko in Obpanonsko pokrajino. PREDALPSKI SVET poimenujemo pokrajino južno pod Alpami oz. osrednja Slovenija. Tod so dobri pogoji za kmetijstvo in dobro uspevajo tudi jabolka, ki so najbolj zastopana skupina sadja v Sloveniji. Poleg domačih jabolk smo čokoladi dodali še pehtran, zelišče z aromatičnimi listi in močnim a prefinjenim okusom. Obe sestavini sta pogosto uporabljeni v Slovenski tradicionalni in sodobni kulinariki.

Janež in rozine

Mlečna čokolada z janežem in rozinami.

Kakavovi deli: najmanj 44%, 135 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18 x 18 cm.

V kulinarični dediščini Slovenije sta vrtni janež in rozine nepogrešljivi sestavini. Najdemo ju v marsikaterem receptu domače kuharice, tako za slane kot tudi sladke jedi. Vrtni janež raste skoraj na vsakem vrtu, ima dišeče seme, sladkast in osvežujoč okus, ki spominja na mentol. Na soncu dozorete rozine so prava zakladnica vitaminov in mineralov, ki na zdrav način zadovoljijo našo potrebo po sladkem. Zaradi visokega deleža številnih zaščitnih snovi jim pravimo čarobno živilo.

Bled

Črna čokolada, okrašena s svetlečim prahom

Kakavovi deli: najmanj 72%, 130 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18 x 18 cm.

BLED s svojo okolico in jezerom spada med bisere slovenske naravne in kulturne dediščine. Otok leži sredi alpskega jezera, na njem je cerkvica z zvonom, ki vam lahko izpolni vaše skrite želje. Bled z svojo okolico ponuja obiskovalcem številne zanimivosti, ki si zaslužijo vašo pozornost in obisk. Naj vas okusna čokolada spomni na prijetne trenutke, doživete na Bledu.

Blejski Grad

Črna čokolada, okrašena s svetlečim prahom

Kakavovi deli: najmanj 72%, 130 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18 x 18 cm.

BLEJSKI GRAD je simbol Bleda in Slovenije. Je najstarejši grad na Slovenskem, ki je prvič omenjen v pisnih virih leta 1011. Grad stoji na strmi pečini, 130 m nad ledeniškim Blejskim jezerom. O lepotah kraja, okolice in gradu so že od nekdaj glas širili številni popotniki. Danes je grad pomembno prizorišče diplomatskih, protokolarnih in družabnih srečanj ter znana turistična znamenitost, ki privablja številne domače in tuje goste.

Ljubljana

Črna čokolada, okrašena s svetlečim prahom

Kakavovi deli: najmanj 72%, 130 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18 x 18 cm.

Ljubljana je prestolnica države, na katero je skozi pettisočletno zgodovino vplivalo več kultur, saj je bila v križišču germanskih, romanskih in slovanskih narodov, njihovih jezikov, šeg in navad. Omeniti velja mogočno srednjeveško trdnjavo Ljubljanski grad, zapuščino rimske Emone, čudovita baročna in secesijska pročelja stavb, romantične mostove, ki vežejo bregove reke Ljubljanice in med drugimi tudi dela znamenitega arhitekta Jožeta Plečnika.

Ljubljanski Zmaj

Črna čokolada, okrašena s svetlečim prahom

Kakavovi deli: najmanj 72%, 130 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18 x 18 cm.

Ljubljanski zmaj je simbol mesta Ljubljane, ki ponazarja moč, pogum in veličino in je od baroka (17. stoletje) dalje del grba mesta Ljubljane. Njegova podoba je najslikovitejša na zmajskem mostu, kjer obiskovalcem pusti izjemen vtis in buri domišljijo. Zmajski most je bil ob otvoritvi leta 1901 eden prvih železobetonskih mostov v Evropi in prva železobetonska konstrukcija v mestu.

Bohinj

Črna čokolada, okrašena s svetlečim prahom

Kakavovi deli: najmanj 72%, 130 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18 x 18 cm.

BOHINJ je ena najlepših dolin v osrčju Julijskih Alp v Triglavskem narodnem parku. Dolgo odprto kotlino krasijo bogata alpska apneniška flora, pestrost živalskih vrst in številne naravne znamenitosti. Jezero je tektonsko ledeniškega nastanka, njegov največji pritok jezera je reka Savica. Nekoč je bilo v dolini razvito planšarstvo in sirarstvo, od tod tudi izhaja znameniti kozolec. Romanska cerkvica sv. Janeza Krstnika ob iztoku Save Bohinje je s kamnitim mostom simbol Bohinja.

Škofja Loka

Črna čokolada, okrašena s svetlečim prahom

Kakavovi deli: najmanj 72%, 130 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18 x 18 cm.

Škofja Loka je zgodovinsko mesto, ki se je razvilo ob sotočju dveh rek. Leži na prehodu iz Sorškega polja v Škofjeloško in Polhograjsko hribovje. Pristno srednjeveško mestno jedro poudarjata zvonik cerkve Sv. Jakoba in Loški grad, kjer ima danes prostore Loški muzej z raznovrstnimi zbirkami. Mesto krasijo meščanske hiše s pisanimi fasadami, zaradi katerih je bila Loka znana kot Pisana Loka. Med posebno znamenitost uvrščamo najstarejši slovenski Kamniti ali Kapucinski most iz sredine 14. stoletja.

Aljažev stolp

Črna čokolada, okrašena s svetlečim prahom

Kakavovi deli: najmanj 72%, 130 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18 x 18 cm.

ALJAŽEV STOLP je najvišje ležeče gorsko zavetišče v Sloveniji. Kraljuje na vrhu Triglava (2864 m), že od leta 1895, kamor ga je postavil duhovnik, skladatelj in planinec Jakob Aljaž. Leta 1999 je bil stolp razglašen za kulturni spomenik državnega pomena. Opremljen je skromno, z najnujnejšo opremo, spominsko knjigo in žigom. Ob slabem vremenu nudi zavetje največ štirim planincem.

Triglav

Črna čokolada, okrašena s svetlečim prahom

Kakavovi deli: najmanj 72%, 130 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18 x 18 cm.

Triglav (2864 mnm) je najvišja gora v Sloveniji, je narodni simbol in ponos Slovencev, ki krasi tudi državni grb. Po njem je dobil ime edini slovenski narodni park, Triglavski narodni park. Lepoto Triglava opisujejo številne pesmi, med najbolj znanimi pa lahko omenimo "OJ TRIGLAV MOJ DOM". Upesnil jo je skladatelj, duhovnik in planinec Jakob Aljaž, po katerem se imenuje stolp na vrhu Triglava.

Zlatorog

Črna čokolada, okrašena s svetlečim prahom

Kakavovi deli: najmanj 72%, 130 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18 x 18 cm.

KRALJESTVO ZLATOROGA je pripovedka o zlatorogu, krasnem kozlu z zlatimi rogovi, ki se je ohranila v slovenskem ustnem izročilu kot odraz globoke povezanosti med človekom in naravo. Zlatorog je bil bajeslovni čuvaj gorskih lepot, človek pa se je hotel polastiti neizmernih zakladov narave. V boju s človekom mu je življenje povrnil drobni rdeči cvet, Triglavska roža - Zlatorogov lek, ki še danes raste na skalah visokogorja.

Kranj

Črna čokolada, okrašena s svetlečim prahom

Kakavovi deli: najmanj 72%, 130 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18 x 18 cm.

KRANJ je zgodovinsko mesto v vznožju alp, ki se je razvilo na konglomeratnem pomolu med rekama Sava in Kokra. Srednjeveško zasnovo mestnega jedra Kranja poudarjajo trije cerkveni zvoniki. Mesto krasijo meščanske hiše, čudovito oblikovane ulice, dvorci, cerkve in hiše z arhitekturno bogato okrašenimi pročelji ter dvorišči. Med najbolj znane prebivalce mesta lahko omenimo dr. Franceta Prešerna, največjega slovenskega pesnika, katerega pesem Zdravljica je danes naša slovenska himna.

Postojnska jama

Črna čokolada, okrašena s svetlečim prahom

Kakavovi deli: najmanj 72%, 130 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18 x 18 cm.

Postojnska jama. Lepotica svetovnega slovesa s fantastičnim prepletom rovov, galerij in dvoran v dolžini 21 km. Osupljiva pestrost ter preprosta dostopnost so glavni razlogi za njeno priljubljenost. Je največja turistična znamenitost Slovenije in eden največjih kraških spomenikov sveta po kateri se zapeljemo z dvotirno železnico. V svoji 200 letni zgodovini si je jamo ogledalo 35 milijonov obiskovalcev.

Predjamski grad

Črna čokolada, okrašena s svetlečim prahom

Kakavovi deli: najmanj 72%, 130 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18 x 18 cm.

PREDJAMSKI GRAD. Slikovit, mogočen, izzivalen, skrivnosten in neosvojljiv grad je vpet v navpično visoko steno, in tu kraljuje že dobrih 700 let. Njegovo romantično podobo dopolnjuje idilična rečica Lokva, ki globoko pod gradom ponikne v podzemlje. Najslavnejši prebivalec gradu je bil gotovo vitez Erazem Predjamski. O njem krožijo številne legende, ki ga poveličujejo kot strastnega, lepega, plemenitega viteza, pa tudi kot razbojnika, roparskega viteza, ki ga je zanimivo ... smrt doletela na stranišču.

Ljubljanski Zmaj

Črna čokolada, okrašena s svetlečim prahom

Kakavovi deli: najmanj 72%, 130 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18,5 x 18,5 cm.

LJUBLJANSKI ZMAJ JE simbol mesta Ljubljane, ki ponazarja moč, pogum in veličino in je od baroka (17. stoletje) dalje del grba mesta Ljubljane. Njegova podoba je najslikovitejša na zmajskem mostu, kjer obiskovalcem pusti izjemen vtis in buri domišljijo. Zmajski most je bil ob otvoritvi leta 1901 eden prvih železobetonskih mostov v Evropi in prva železobetonska konstrukcija v mestu.

Bled

Črna čokolada, okrašena s svetlečim prahom

Kakavovi deli: najmanj 72%, 130 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18,5 x 18,5 cm.

BLED s svojo okolico in jezerom spada med bisere slovenske naravne in kulturne dediščine. Otok leži sredi alpskega jezera, na njem je cerkvica z zvonom, ki vam lahko izpolni vaše skrite želje. Bled z svojo okolico ponuja obiskovalcem številne zanimivosti, ki si zaslužijo vašo pozornost in obisk. Naj vas okusna čokolada spomni na prijetne trenutke, doživete na Bledu.

Postojnska jama

Črna čokolada, okrašena s svetlečim prahom

Kakavovi deli: najmanj 72%, 130 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18,5 x 18,5 cm.

Postojnska jama. Lepotica svetovnega slovesa s fantastičnim prepletom rovov, galerij in dvoran v dolžini 21 km. Osupljiva pestrost ter preprosta dostopnost so glavni razlogi za njeno priljubljenost. Je največja turistična znamenitost Slovenije in eden največjih kraških spomenikov sveta po kateri se zapeljemo z dvotirno železnico. V svoji 200 letni zgodovini si je jamo ogledalo 35 milijonov obiskovalcev.

Blejski Grad

Črna čokolada, okrašena s svetlečim prahom

Kakavovi deli: najmanj 72%, 130 g, velikost čokolade 14 x 14 cm, velikost embalaže 18,5 x 18,5 cm.

BLEJSKI GRAD je simbol Bleda in Slovenije. Je najstarejši grad na Slovenskem, ki je prvič omenjen v pisnih virih leta 1011. Grad stoji na strmi pečini, 130 m nad ledeniškim Blejskim jezerom. O lepotah kraja, okolice in gradu so že od nekdaj glas širili številni popotniki. Danes je grad pomembno prizorišče diplomatskih, protokolarnih in družabnih srečanj ter znana turistična znamenitost, ki privablja številne domače in tuje goste.

Srce prijateljstva

Mešanica mlečne in črne čokolade z začimbami za medenjak.

Kakavovi deli: najmanj 50%, 75 g, velikost čokolade cca 13 x 13 cm, velikost embalaže 16 x 21 cm.

Primerno za obdarovanje prijateljev čez celo leto.

Snežinka sreče

Črna čokolada s pomarančo in cimetom, okrašena s svetlečim prahom

Kakavovi deli: najmanj 72%, 75 g, velikost embalaže: 16 x 21 cm. Sezonski izdelek.

Zvezdica želja

Mlečna čokolada z jabolki in klinčki, , okrašena s svetlečim prahom

Kakavovi deli: najmanj 40 %, 75 g, velikost embalaže: 16 x 21 cm. Sezonski izdelek